Официалното откриване на новия пловдивски площад Театрален ще бъде на 27

...
</TD
>Официалното откриване на новия пловдивски площад Театрален ще бъде на 27
Коментари Харесай

27 март ще бъде важен ден за Пловдив

Официалното разкриване на новия пловдивски площад " Театрален " ще бъде на 27 март, научи Plovdiv24.bg от формалната страница на Драматичен спектакъл Пловдив.

Датата не е определена инцидентно. 27 март е Международният ден на театъра и сплотява всички създатели в сферата по света и у нас. 

Празникът ще стартира още в 12 часа в двора на театъра, където ще се съберат  сътрудници от всички артистични институции в града и ще стартират своето шествие по основната улица на Пловдив.

Финалната точка ще бъде площадът сред улиците " Лейди Странгфорд “, " Цариброд “ и " Ангел Букурещлиев “, където в 13:00 ч. ще наречен, като Площад " Театрален “.

Целта е бъде обозначено пространството, където се е намирал Международен спектакъл " Люксембург “ и където се е основала първата професионална театрална натрупа в България.

Празникът ще продължи и вечерта със спектаклите " Едип и пророците “ и " Ръкомахане в Спокàн “, а в дните на 25-ти, 26-ти и 27-ми билетите закупени за тях от касата на театъра ще са на празнична цена от 15 лева

От 21 часа ще бъде дълго чаканото разкриване на ресторант “ТеатъРа " от 21.00 още веднъж в двора на театъра, където ще можете да опитате авторски коктейли отдадени на спектакли от репертоара на Драматичен театър-Пловдив.

Въпросът за именуването на площадното пространство е провокирал дискусия в комисията по просвета на Общинския съвет, а след среща с отрасловия заместник-кмет  е коментирано, че, в случай че се постави съответно име, ще се одобри като желания към една или друга персона. 

В комисията по просвета е реализирано съглашение в площадното пространство да се конфигурират табели с имената на пловдивски артисти и режисьори, съдействали за развиването на пловдивския спектакъл, по сходство на градинката на писателите зад Джумая джамия. 

Обмисля се среща с управлението на Драматичния спектакъл, с цел да се разиска основаването на маршрут от музея на театъра до пл. " Театрален ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР